Xbrl service providers

Bedrijven willen steeds vaker overstappen op xbrl maar weten vaak niet hoe ze het moeten aanpakken. De meeste werken al jaren met andere soorten pakketten en xbrl is compleet iets nieuw voor hun.

Voor het overstappen op xbrl of dit nou volledig is of compleet of zelfs om enkele bestanden te laten converteren kunnen de bedrijven hulp inschakelen. Ze kunnen namelijk terecht bij xbrl service providers die diverse diensten leveren. Op het gebied van xbrl en alles wat ermee te maken heeft kunnen bedrijven terecht bij xbrl service providers.

xbrl-providersVaak kloppen bedrijven aan bij xbrl service providers voor het opstellen van financiƫle rapporten naar de Nederlandse banken. Sommige bedrijven moeten namelijk elke jaar rapporten opstellen en hier worden strenge eisen aan gesteld. Een nieuwe eis voor deze rapporten is dat het in xbrl aangeleverd moet worden. Veel bedrijven gebruiken nog geen xbrl hiervoor en kunnen het niet zelf. Ze kunnen hiervoor gebruik maken xbrl service providers die deze zorgen uit handen nemen.

Dit is maar een kleine gedeelte van wat xbrl service providers doen. Een bedrijf kan zelf aangeven wat het nodig heeft op het financiƫle vlak en de xbrl service providers komen met oplossingen.

Meer informatie over xbrl vind je hieronder.