Boek printen

Schrijvers proberen vaak hun eigen boek te printen. Dit lukt meestal niet zo goed omdat de printers voor consumenten niet hiervoor bedoeld is. De kwaliteit is meestal niet goed en het neemt ook nog eens veel tijd in beslag.

Laten printen

boek-printenBoek printen kun je als schrijver beter overlaten aan een drukkerij. In een drukkerij hebben ze printers dat gemaakt zijn om boeken mee te printen. Boeken printen met zulke printers levert de geweldige kwaliteit op, want het zijn dezelfde printers dat gebruikt worden om voor een uitgever boeken te printen. Je zou denken dat dit heel duur is maar dit is zeker niet het geval. Boeken printen op deze manier is juist goedkoop.

Hoe werkt het?

Een boek laten printen door een drukkerij is heel simpel. Je gaat gewoon naar de websites van de drukkerij. Op de website kun je het boek uploaden. Je kunt daarna kiezen voor een harde of zachte haft. Je kunt nog in de indeling aanpassingen maken. Als je tevreden bent stuur je het op en reken je online af. De drukkerij zorgt vervolgens voor de rest. Boek printen duurt meestal zo een 2 tot 5 werkdagen. Je kunt meer leren over dit proces door de onderstaande sites te bezoeken.